منو
07191009198
جستجو

ویرایش نیتیو سرقت ادبی استاندارد سازی - فرمتینگ برگزاری همایش و کنفرانس پرداخت ارزی مجلات رفع تشابه و سرقت ادبی برگزاری وبینار خدمات آماری مقالات

شاخص impact factor چیست؟

معرفی impact factor چیست؟

شاخص impact factor چیست؟
به قلم:Researcheditor

شاخص Impact factor به شما كمك مي كند كه ارزيابي مناسبي از ژورنال بويژه هنگامي كه با ژورنالهايي در زمينه يا رشته مشابه مقايسه ميشود داشته باشيد. Impact factor يك ژورنال (به طور مثال x) از تقسيم نمودن تعداد موارد ارجاع به مقالات دو سال گذشته آن ژورنال (x) در سال جاري در تمامي ژورنالها، به تعداد مقالات منتشر شده در ژورنال (x) در بازه دو سال گذشته حاصل مي آيد. به طور مثال به روش تعيين impact factor يك ژورنال فرضي در سال 2009 ميلادي توجه كنيد:

 - فرضا تعداد ارجاعات انجام شده در سال 2009 به مقالات منتشر شده از ژورنال (x) در سال 2008 برابر با 244 عدد و در سال 2007 برابر با 218 عدد بوده است كه جمعا برابر با 462 مورد است.

 - تعداد مقالات منتشر شده در سالهاي 2007 و 2008 ( دو سال گذشته) در ژورنال (x) مثلا در مجموع برابر با 220 عدد بوده است.

 حال با تقسيم عدد نخست (462) بر عدد دوم (220)، عدد 2.1 به دست مي آيد كه برابر با impact factor ژورنال در سال 2009 است.

 چند نكته:

 - Impact factor كه اختصارا (IF) نيز خوانده مي شود معيار ارزيابي ژورنالها در يك زمينه يا رشته خاص با يكديگر ميباشند. بنابراين هرگز نبايد IF يك ژورنال فني مهندسي به طور مثال رشته مهندسي كامپيوتر را با IF يك ژورنال پزشكي و يا حتي ژورنال فني مهندسي در رشته مهندسي مواد مقايسه نمود.

 

- برخي مجلات مقالاتي را چاپ مي كنند كه حالت Review دارند. IF اين مجلات معمولا بسيار بالاتر از مجلات ديگر در يك رشته خاص ميباشد. از جمله اين مجلات مي توان به Annual Review of Cell and Developmental Biology ‏ و Annual Review of Genetics اشاره نمود. به عنوان يك نمونه در رشته مهندسي پليمر و زمينه هاي مرتبط با آن بالاترين IF را ژورنال Progress in polymer science دارا مي باشد (IF=23.753) ولي مجلاتي مانند Biomacromolecules و Macromolecules كه معمولا به عنوان معتبرترين مجلات غير Review در اين رشته محسوب مي شوند IF در حدود 4 تا 5 دارند.

 

- هرچند IF يك ژورنال ميتواند به عنوان معياري جهت تخمين ارزش متوسط مقالات آن ژورنال به كار رود ولي بايستي در نظر داشت تعداد ارجاعات به مقالات مختلف يك ژورنال مي تواند بسيار متفاوت باشد. به عبارت ديگر توزيع فراواني ارجاع به هر مقاله در يك ژورنال به هيچ عنوان يك توزيع نرمال نميباشد. به طور مثال بيش از 90 درصد IF ژورنال بسيار معتبر Nature در سال 2004 به 25 درصد مقالات منتشر شده در اين ژورنال بازمي گشت.

 

 

  

اگر مطلب برای شما مفید بود ، دیدگاه خود را ثبت بفرمایید.

تماس با مشاور پژوهشی ریسرچ ادیتور : 07191009198  - داخلی شماره 3

***در صورتی که قصد انجام ادیت یا ترجمه  مقاله یا استاندارد سازی ، و یا سایر موارد مربوط به فرمت و استایل مقاله خود را دارید ، میتوانید برای استفاده از این خدمت یک سفارش ثبت کنید و با هزینه ای پایین و با صرف زمان اندک این مورد را برای مقاله یا پایان نامه خود اجرا کنید***

 

 

 

 




ثبت دیدگاه جدید

لطفا جهت ثبت دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید !

×