نحوه ی نگارش مقاله از شروع نوشتن تا سابمیت کردن در ژورنال
گام به گام از شروع نگارش مقاله تا چاپ مقاله
برای نوشتن مقاله، باید مراحل و اقداماتی را مرحله به مرحله طی كنیم كه در این جا به بررسی آن ها میپردازیم:
مشخص كردن موضوع كلی : داشتن انگیزه لازم برای یافتن موضوع مناسب و توجه به نیازهای جامعه از مسائل مهم در این مرحله است.
بررسی و تحلیل موضوع بهلحاظ ارزشمندی وامكانپذیری: برای ارزشیابی و امكانپذیر بودن نگارش مقاله میتوان چند سۆال طرح كرد:موضوع مقاله تا چه اندازه ارزشمند و بدیع است؟ از چه جنبهای و برای چه كسانی مفید خواهد بود؟ آیا تهیه چنین مقالهای امكانپذیر است و موانع ومشكلات احتمالی انجام كار كدام است؟ در صورتی كه بتوانیم برای این پرسشها پاسخی مناسب بیابیم، طبیعتاً مراحل نوشتن آسانتر خواهد بود.
طرحریزی مقدماتی و تدوین ساختار كلی، تهیه فهرست مقدماتی مطالب، تهیه عنوان بخشهای اصلی و فرعی، توجه به هدف و طیف مخاطبین، هماهنگی بین ساختار و نوع مقاله و مشورت با افراد صاحبنظر از مواردی است كه در این مرحله باید در نظر گرفته شود.
تعیین برنامه زمانی برای انجام كار (مدیریت زمان) زمانبندی مناسب و انجام مرحله به مرحله ی كارها از مسائلی است كه تهیه و تدوین مقاله را در مدت زمان از پیش تعیین شده امكانپذیر میسازد.
جستجو برای یافتن منابع اطلاعاتی : منابع اطلاعاتی پایه ، شامل دایرهالمعارفهای موضوعی، خلاصه مقالات و... می باشند.
جستجو برای یافتن اطلاعات مرتبط (تهیه كتاب شناسی مقدماتی): پس از مطالعه و بررسی منابع پایه، با استفاده از برگهدان كتابخانه و یا از طریق جستجو در شبكههای اطلاعاتی میتوان كتاب شناسی اولیه را تهیه و منابع اطلاعاتی تخصصی را شناسایی و گردآوری كرد.
مطالعه منابع اطلاعاتی مهم و مرتبط برای محدود و مشخص كردن موضوع و رویكرد مقاله.
با مطالعه منابع اطلاعاتی اصلی و كلیدی میتوان دامنه موضوعی را مشخص كرد. علاوه بر این اعتبار و غنای مقاله بستگی به منابعی دارد كه مورد استفاده قرار میگیرد.
مطالعه عمیق منابع گردآوری شده و یادداشتبرداری هدفمند.
مرتب كردن یادداشتها بر اساس فهرست مطالب و بازنگری و پالایش آن ها.
نوشتن متن مقاله (نسخه اولیه): بهتر است نوشتن مقاله با مطالب سادهتر شروع و از حجیم کردن نوشته ها خودداری شود. توجه به هدف، ساختار و مخاطب و رعایت انسجام و پیوند منطقی میان بخشها و پاراگرافها و رعایت آیین نگارش صحیح از نكات مهمی است كه نویسنده مقاله باید به آن توجه كند
مرور متن اولیه و اصلاح آن (تهیه نسخه دوم): پیشنهاد می شود كه پس از آماده شدن نسخه اولیه، یك یا چند روز مقاله را كنار بگذاریم و پس از آن به بررسی و مرور مقاله بپردازیم. هنگام بررسی مقاله باید جملات و پارگرافهای غیر ضروری حذف شوند و نكات مهم مقاله در مقایسه با مقالات دیگر برجسته شود. توالی و ترتیب مطالب به درستی كنترل شود.
مشورت با افراد متخصص و صاحبنظر و اصلاح نهایی مقاله.
تهیه و تدوین چكیده، كلیدواژه، مقدمه و فهرست مآخذ و در پایان تهیه نسخه نهایی مقاله : نكته قابل تأمل در این مورد این است كه تمام موارد ذكر شده در این بند باید پس از اتمام نوشتن متن اصلی صورت گیرد، و در واقع چكیده برگرفته از كل متن است، و مقدمه بر اساس متن نوشته شده تهیه گردد، در حالیكه گاهی اوقات برخی افراد در پاسخ به فراخوان مقالات سمینارها و كنفرانسها ابتدا چكیده یا خلاصه مقاله خود را تهیه و ارسال میكنند و اگر چكیده مقاله مورد قبول برگزار كنندگان واقع شد اقدام به تهیه متن كامل مقاله میكنند كه این كار مسلماً به ساختار و محتوای مقاله لطمه خواهد زد. همچنین در خصوص فهرست مآخذ باید توجه داشت كه یكی از اصول اخلاقی و مهم در نگارش، استناد به منابع و مآخذی است كه در حین كار مورد استفاده قرار میگیرد. استناد و ذكر منابع مورد استفاده علاوهبر ارج نهادن به آثار دیگران، باعث افزایش اعتبار و ارزش اثر خواهد شد.
انتخاب مجله مناسب و ارسال مقاله برای چاپ و انتشار آن : توجه به سابقه، درجه اعتبار ( علمی- پژوهشی، ترویجی و...) و خطمشی مجله (گرایش موضوعی)، مدت زمان انتظار برای چاپ مقاله، از نكاتی است كه هنگام انتخاب مجله باید مد نظر گرفته شود.
اگر مطلب برای شما مفید بود ، دیدگاه خود را ثبت بفرمایید.
تماس با مشاور پژوهشی ریسرچ ادیتور : 07191009198 - داخلی شماره 3
***در صورتی که قصد انجام ادیت یا ترجمه مقاله یا استاندارد سازی ، و یا سایر موارد مربوط به فرمت و استایل مقاله خود را دارید ، میتوانید برای استفاده از این خدمت یک سفارش ثبت کنید و با هزینه ای پایین و با صرف زمان اندک این مورد را برای مقاله یا پایان نامه خود اجرا کنید***
ثبت دیدگاه جدید