انواع موتورهای جستجوی مقالات علمی
آشنایی با انواع موتورهای جستجو
در یکی از خبرنامه ها نحوه ی جستجو را آموزش دادیم، حالا در این آموزش میخواهیم موتورهای جستوجو ی به درد بخور را معرفی کنیم که البته با آنها از قبل آشنا بوده اید.
1-گوگل اسکالر
استفاده از موتورهای جستجویی چون google scholar می تواند گزینه خوبی باشد.
که لینک آن : https://scholar.google.com/ می باشد.
2-موتور جستجوی پایگاه ساینس دایرکت
یا استفاده از موتور جستجوی sciencedirect که لینک آن : http://www.sciencedirect.com می باشد.
میتوانید به راحتی با تعداد زیادی مجله مرتبط با زمینه کاری خودتون آشنا بشید.
جستجو کلمه مورد نظر را در باکس حوزه کاری و موضوع (فیلد) انجام دهید. در حاشیه سمت چپ مواردی را که پیدا کرده نشون میده . زیرش باکسی هست که میتونید در موارد پیدا شده باز هم جستجو کنید! حتی با گزینه های محدود کننده limit و ... می تونید جستجو را منحصر به مجله، کتاب و کارهای مرجع کنید. پایینش حتی گزینه هایی برای محدود کردن موارد پیدا شده به سال خاصی که مد نظرتون هست نیز دارد!
3-موتور جستجوی مقالات تراپیپر
در سایت تراپیپر هم موتور جستجو وجود داره که می تونید ازش کمک بگیرید. البته تراپیپر حستجو را از تمام پایگاه های آنلاین انجام میده و منحصر به ساینس دایرکت نیست.
توجه نمایید در اینجا نیز جمله سرچ نکنید. کلمه های تخصصی نزدیک به کارتان را یکی یکی جستجو کنید.
https://www.terapaper.com/research/anita
در نهایت، با عنوان مقالات و چکیده مقاله ای که در جستجو پیدا میشه، تقریبا می تونید تشخیص بدید که کدام مقالات با موضوع مورد نظر شما بیشتر مرتبط هستند.
4- سایت سیر (CiteSeerx):
سایت سیر یک کتابخانه دیجیتال و ژرونال دانشگاهی آنلاین میباشد که مقالاتی در زمینه علوم کامپیوتر به محققان ارایه میکند. این پایگاه که در سال ۱۹۹۸ تاسیس شده است اولین پایگاه آنلاینی بود که در دسترس محققان و پژوهشگران قرار گرفت.
5- گت سایتد (GetCITED):
این پایگاه شامل ۳ میلیون مقاله با بیش از سه میلیون مولف را شامل میشود. این پایگاه نیز یکی از پایگاههای قدرتمند علمی است که دو ویژگی خاص آن را در مقایسه با سایر پایگاههای علمی برجستهتر نموده است: ۱- یک پایگاه جامع است. ۲- یک تالار گفتگو (discussion forum) در اختیار پژوهشگران قرار میدهد تا آنها به صورت آنلاین و آفلاین به تبادل نظر و اطلاعات بپردازند.
6- پژوهشهای دانشگاهی مایکروسافت (Microsoft Academic Research):
این پایگاه اطلاعاتی که به وسیله شرکت مایکروسافت Microsoft Research تاسیس شده است بیش از ۴۸ میلیون مقاله و آثار علمی دیگر را از بیش از ۲۰ میلیون مولف در خود گنجانیده است. در این پایگاه شما میتوانید از رشتههای دانشگاهی مختلفی به جستجوی مقاله بپردازید.
7- بیو آنلاین اینترنشنال (Bioline International):
این پایگاه یکی دیگر از پایگاههای علمی است که در سال ۱۹۹۳ تاسیس شده است. جالب است بدانید این پایگاه مقالاتی از کشورهای جهان سوم (۱۵ کشور) را در خود نمایه میسازد. اغلب مقالات موجود در این پایگاه در رشتههای کشاورزی، زراعت، بهداشت، غذا و دارو و سلامتی است. در این پایگاه مقالات مربوط به به ۷۰ مجله موجود میباشد.
8- دایرکتوری مجلات اوپن اکسس (Directory of Open Access Journals):
این پایگاه یکی دیگر از پایگاههای غنی و قوی علمی است که مقالات حدود ۸۰۰۰ ژورنال را در موضوعات و حیطههای مختلف در خود ارایه میدهد.
9- پلوس وان (PLOS ONE):
این پایگاه یک پایگاه بسیار قدرتمند است که مقالات مجلاتی که بعد از داوری سفت و سخت مورد پذیرش قرار گرفتهاند را نمایه میکند. شما میتوانید مقالات بسیاری زا از انتشارات دانشگاهی در این پایگاه بیابید.
10- بیو وان (BioOne):
یک پایگاه علمی استثنایی برای یافتن مقالاتی در حیطه]ای علوم طبیعی، بیولوژی و علوم اکولوژی است. این پایگاه در سال ۲۰۰۸ تاسیس شده است که در آغاز یکNGO بوده که بعد ز مدتها تبدیل به یک پایگاه اطلاعاتی شده است. این پایگاه مقالات بیش از ۲۵۰۰۰ موسسه در جهان را در خود نمایه میسازد.
11- مقالات پیشرفته علوم و تکنولوژی (Science and Technology of Advanced Materials):
این پایگاه در سال ۲۰۰۰ تاسیس شده است کو مقالات مختلف در زمینه علوم و تکنولوژی را نمایه میسازد. اغلب مقالات این پایگاه به صورت رایگان در اختیار محققان قرار داده میشود.
12- مجله جدید فیزیک (New Journal of Physics):
این پایگاه در سال ۱۹۹۸ تاسیس شده است. این پایگاه توسط موسسه Institute Of Physics and Deutsche Physikalische Gesellschaft تدوین و طراحی شده که تازههای علم فیزیک در آن از طریق نمایه سازی مقالات مجلههای فیزیک ارایه میشود.
13- موتور جستجوی سیناپس (scinapse)
علاوه بر این موتورهای جستجو، یک موتور جستجوی دیگر نیز در سال ۲۰۱۸ در کشور کرهجنوبی به نام سیناپس تاسیس شده است که حاوی ۱۷۰ میلیون مقاله میباشد
اگر مطلب برای شما مفید بود ، دیدگاه خود را ثبت بفرمایید.
تماس با مشاور پژوهشی ریسرچ ادیتور : 07191009198 - داخلی شماره 3
***در صورتی که قصد انجام ادیت یا ترجمه مقاله یا استاندارد سازی ، و یا سایر موارد مربوط به فرمت و استایل مقاله خود را دارید ، میتوانید برای استفاده از این خدمت یک سفارش ثبت کنید و با هزینه ای پایین و با صرف زمان اندک این مورد را برای مقاله یا پایان نامه خود اجرا کنید***
ثبت دیدگاه جدید